Advies | Een betaalbare monitorarm voor elk scherm!

Hoe kiest u de juiste monitorarm?

Bij het uitzoeken van de juiste monitorarm zijn de volgende vragen van belang:

  • Hoeveel monitorschermen wilt u gaan gebruiken?
  • Welk gewicht en formaat heeft uw monitorscherm?
  • Wat is de VESA maat (afstand tussen schroefgaten aan achterkant monitor)?
  • Op welke manier wilt u de monitorsteun bevestigen?
  • Wilt u de monitorarm op een vaste positie plaatsen of kunnen verstellen?
Hoeveel monitorschermen wilt u gaan gebruiken?

Het ligt voor de hand: als u 1 monitor gebruikt dan volstaat een enkele monitorarm. Wilt u 2 schermen gebruiken, dan heeft u uiteraard een dubbele monitorarm nodig. Enzovoorts. Heeft u nu 1 scherm, maar wilt u dit misschien nog een keertje uitbreiden naar meer? Dan is dit zeker mogelijk. Onze monitorarmen zijn namelijk modulair en dus eenvoudig uit te breiden, waarbij de basis (bevestiging en paal) behouden blijven.  

Welk gewicht en formaat heeft uw monitorscherm?

Een monitorarm kan tot een bepaald gewicht dragen. Dit gewicht treft u aan bij de specificaties van iedere monitorarm. Hoe bepaalt u het gewicht van uw scherm? U kunt dit Googlen als u het merk en modelnummer weet van uw scherm. Lukt dit niet dan is ons advies om met uw scherm in de arm op een weegschaal te gaan staan. Daarna weegt u uzelf zonder scherm. Dit levert twee gewichten op. Het verschil is het gewicht van het scherm.

Het formaat van uw scherm, zeker als u meerdere schermen gebruikt, is belangrijk. Wat u nodig heeft, is het schermdiagonaal uitgedrukt in inches. Meet voorzichtig de afstand van de linkeronderhoek tot de rechterbovenhoek van uw scherm. Dit levert een afstand in centimeters op. Deze afstand dient u te vermenigvuldigen met 0,39. Stel dat u uitkomt op 58,4 cm. Dan is het 58,4 x 0,39 = 22,77. Uw scherm is dan afgerond 23 inch.

Wat is de VESA maat van uw scherm?

De VESA maat is de afstand tussen de schroefgaten aan de achterkant van de monitor. Meest voorkomende formaten zijn 100x100 en 75x75, waarbij er dus 100 of 75 millimeter tussen de gaten zit. Deze maat kunt u dus heel eenvoudig zelf opmeten. Onze monitorarmen zijn voorzien van meerdere gaatjes en daarmee altijd geschikt voor 100x100 en 75x75 schermen.

Op welke manier wilt u de monitorsteun bevestigen?

Als u de monitorarm aan een muur of wand wilt bevestigen, heeft u een model nodig uit de Genius serie. Deze dient u met (holle wand) pluggen en schroeven muurvast te bevestigen.

Komt de monitorarm op uw bureau te staan? Dan kunt u kiezen voor een Hercules, Pegasus of Titan model. Hiervoor sturen we standaard twee opties mee in de verpakking: de bureauklem en de bureaudoorvoer. Pas bij de installatie hoeft u te bepalen welke bevestiging u wilt gaan gebruiken. Voordeel van de bureauklem is dat u geen gat hoeft te boren in het bureau. Soms is zo'n geboorde doorvoer wel nodig, bijvoorbeeld als u twee werkplekken tegenover hebt zitten. Wilt u de bureaus strak tegen elkaar aan zetten, dan zal de bureauklem in de weg zitten.

We kunnen voorstellen dat u hierover van gedachten wisselen. Onze medewerkers staan u graag te woord om de bevestiging van de monitorarm aan het bureau te bespreken.   

Wilt u de monitorarm kunnen verstellen?

Per situatie zal het verschillen welke monitorarm voor u geschikt is. Wilt u de monitor zo flexibel mogelijk bewegen? Kies dan voor een draai- en kantelbare monitorarm. Let op: mocht uw bureau ondiep zijn, dan is een flexibele monitorarm minder geschikt. U komt te dicht op het scherm zitten. In dat geval is een vaste monitorarm uit de Titan serie beter geschikt.

Voor het regelmatig kunnen verhogen en verlagen (bijvoorbeeld op een flexplek) van de monitor is een monitorarm met gasveer uit de Hercules serie de ideale keuze. Met de gasveer verstelling kan de monitor gemakkelijk worden aangepast naar de gewenste hoogte en hoek.